Hetmat

Hamburgare

30 minuter

Ingredienser

nötfärs
salladsblad
rödlök
tomat
olivolja
vinäger
salt
svartpeppar
socker
hamburgerbröd

Instruktioner

  1. Blanda färsen med grovmalen svartpeppar, 1 krm salt och 1 msk vatten per 100 g färs, forma till varsin hamburgare och låt vila i kylen på en plåt.
  2. Skiva tomat och rödlök, varva i en skål med olivolja, vinäger, salt, svartpeppar och en gnutta socker. Spara ett par skivor av varje att toppa hamburgaren med.
  3. Skär brödet i två skivor per person, stek skivorna i smör, salta och peppra på båda sidor.
  4. Stek hamburgarna på båda sidor i smör tills de är genomstekta.
  5. Bygg din hamburgare med bröd, sallad, dressing, burgare, tomat och lök.
  6. Servera med tomatsalladen vid sidan av.